sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Bez zdravog čoveka ne možemo u budućnost

Bez zdravog čoveka ne možemo u budućnost

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom.

„Nabavkom nove opreme zdravstveni sistem je dodatno unapređen i modernizovan, rešene su liste čekanja, omogućeno je uvođenje novih dijagnostičkih procedura, a uslovi rada i boravka pacijenta u bolnicama znatno su poboljšani“, izjavio je predsednik Mirović. Za protekle tri godine, dodao je on, uradili smo mnogo, ali ovaj posao nije završen.

„Cilj nam je kompletna rekonstrukcija zdravstvenog sistema, i razvijanje reginalonih bolnica. Nastavićemo da investiramo u oblast zdravstva, kako bi sistem bio što efikasniji“, istakao je predsednik Mirović.

Novina je, kako je rekao, delovanje i Kancelarije za javna ulaganja koja priprema rekonstrukciju više bolnica u AP Vojvodini, i klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Nastavljamo šta smo započeli pre tri godine, a to je svrsihodno ulaganje u zdravstveni sistem AP Vojvoodine, u koji, 30 godina, gotovo da nije ulagano, naglasio je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

„Veliki smo posao uradili, ali su veliki zadaci pred nama. Naš cilj je pomoći svim građanima AP Vojvodine kojima je zdravstvena pomoć neophodna. Bez zdravog čoveka ne možemo u budućnost“, izjavio je sekretar Gojković.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas