sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Rumski savatisti uspešni u Budimpešti

Rumski savatisti uspešni u Budimpešti

Sportisti Savate boks kluba „Ruma“ osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Svetskom kupu u savateu koje je održano u Budimpešti u subotu 26. januara.
Zlatne medalje osvojili su junior Petar Jovanov u kategoriji do 65 kg, juniorke Nikolina Kasap do 60 kg i Jovana Kasap do 65 kg. Srebrnu medalju osvojio je kadet Strahinja Jocković do 35 kg i bronzanu medalju juniorka Jovana Mirčetić do 56 kg. Marko Vidaković senior do 80 kg i kadet Lazar Karanović nisu uspeli da osvoje medalju. Sa njima su bili treneri Miodrag Rakić i Damjan Marković i još četvoro učesnika.
– Bilo je veoma teško doći do medalje jer je konkurencija na Svetskom kupu sve veća, ali najveći problem bilo je doći do Budimpešte po mećavi koja nas je pratila od samog polaska. Ipak uspeli smo da stignemo na vreme i iako premoreni, neispavani, uspeli smo da ostvarimo odličan rezultat. Još jedan uspeh naših sportista iz Rume koji su pokazali da nisu bez razloga najuspešniji klub u Srbiji u savateu – rekao je trener Miodrag Rakić.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas