ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem

Tamara Milutinović i Dinča u Rumi za Srpsku novu godinu

Tamara Milutinović i Dinča u Rumi za Srpsku novu godinu

Pravoslavnu Novu godinu Rumljani će ove godine na Gradskom trgu u Rumi dočekati uz pesme Milana Dinčića Dinče i Tamare Milutinović. Reč je o mladim izvođačima narodne muzike, koji su za kratko vreme stekli veliku popularnost, a u prilog tome treba reći i da pesma Tamare Milutinović „Hajde da zažmurimo“ na YouTube-u ima blizu 25 miliona pregleda.

Ovo je inače šesta godina zaredom kako Opština Ruma, u saradnji sa Kulturnim centrom „Brana Crnčević“ organizuje doček popularne Srpske nove godine na Gradskom trgu.

Tim povodom je u Gradskoj kući u Rumi održana konferencija za javnost na kojoj su govorili predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i pevačica Tamara Milutinović.

– Odlučili smo da ovog puta za doček Srpske nove godine nastupe mladi izvođači, puni energije i verujem da će ovaj koncert privući veliki broj, pre svega, mladih ljudi i da će publika uživati. Dinča je pevač koji već nekoliko godina na estradi, Tamara je tek krenula da gradi karijeru, smatram uspešno, o čemu svedoče i milionski pregledi njenih pesama na internetu, što je svakako za respekt. Mi smo kao opština poznati po brojnim manifestacija i koncertima koji se održe u toku jedne godine, tako da sam siguran da će sve proteći u najboljem redu – rekao je Mančić.

Mlada pevačica Grand produkcije Tamara Milutinović se zahvalila rumskoj lokalnoj samoupravi na pozivu i dodala da će se i ona i Dinča potruditi da naprave nezaboravnu atmosferu, te da će se u raznovrsnom repertoaru naći za svakog ponešto.

– Pozvala bih sve Rumljane da u nedelju dođu na koncert, obećavam dobru žurku i lep provod. Moje pesme su bazirane na sreći i ljubavi, pozitivan stav je ono što je i publika prepoznala u meni. Ja od toga neću odstupati, tako da svi koji dođu na koncert imaće priliku da uživaju u jednoj veseloj atmosferi, punoj optimizma, baš onako kako i treba, da se zakorači u Novu godinu – istakla je Tamara.

Program dočeka počinje u 21 čas, a nakratko će biti prekinut u ponoć zbog vatrometa i molebana koji će služiti sveštenici Pravoslavne crkvene opštine Ruma.

– Trudimo se da čuvamo našu tradiciju, da negujemo naše kulturno – istorijsko i duhovno nasleđe, tako da će i ove godine u programu dočeka učestvovati i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, koje će služiti moleban. Moram još jednom apelovati na građane da ne koriste pirotehnička sredstva, kontrola će ove godine biti rigoroznija. Zapravo, vatromet u ponoć je nešto što će uveličati sam doček, tako da nema potrebe da se bacaju petarde, koje i te kako mogu da ugroze bezbednost svih na Gradskom trgu – poručio je Mančić.

Kako bi svi građani mogli nesmetano i bezbedno da uživaju u programu i ove godine će se povesti posebna pažnja o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava, unošenju staklene ambalaže i ličnog naoružanja u zoni održavanja koncerta.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas