sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Pregledano 200 građana u jednom danu u mitrovačkoj Bolnici

Pregledano 200 građana u jednom danu u mitrovačkoj Bolnici

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici po 12. put održana je akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja. Ovoga puta građani su bez čekanja i zdravstvene knjižice mogli da urade pulmološki i očni pregled, kao i da u Laboratoriji urade tumor markere na karcinom debelog creva. Akciji se odazvalo 200 građana i obavljeno je 238 pregleda i analiza i to: 61 pregled pluća, 79 očnih pregleda i 98 analiza – tumor marker na karcinom debelog creva.

U ovomesečnoj akciji Ministarstva zdravlja, učestvovalo je sedam lekara specijalista i 10 medicinskih sestra, kao i glavna sestra polikliničkog sektora Milkica Kajtez. Kako je istakao direktor mitrovačke Bolnice dr Živko Vrcelj, cilj i ove akcije bio je jačanje svesti o neophodnosti redovnih zdravstvenih kontrola, prevencija i rano otkrivanje najmasovnijih bolesti u našoj populaciji.

Bila je ovo prilika da građani koji nisu zdravstveno osigurani i iz nekog razloga nemaju zdravstvenu knjižicu, mimo redovnih procedura, bez čekanja i zakazivanja, provere svoje zdravlje.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas