sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Novogodišnji pokloni za rumski Dnevni boravak

Novogodišnji pokloni za rumski Dnevni boravak

U pesmi, igri i veselju prošla je i ovogodišnja dodela novogodišnjih paketića u Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju u Rumi. Po tradiciji Opština Ruma svake godine prvo paketićima obraduje korisnike Dnevnog centra, a deca se prigodnom priredbom na simboličan način zahvale.

I ovog puta je bilo tako, a recitacijama, pesmama i plesom deca su još jednom pokazala da Dnevni centar nije samo mesto koje im pruža razonodu, već objekat u kome se sa njima stručno radi, a sve u cilju psiho-fizičkog razvoja.

– Mi već po tradiciji pred novogodišnje praznike praktikujemo da prve paketiće koje delimo deci na teritoriji naše opštine donesemo u naš Dnevni centar i naravno da se uverimo da li je njihov boravak ovde na nivou na kome mi insistiramo. Sva deca u našoj opštini su nam ista, sva zaslužuju istu pažnju, negu. Raduje me da korisnici uživaju u Dnevnom boravku, da vreme provodi korisno, da su deca ovde srećna i na kraju krajeva da su zadovoljni i sami roditelji. U ime Opštine Ruma sam svima u Dnevnom boravku poželeo sve najbolje u 2019. godini i da predstojeće praznike provedu i ovde i u svojim kućama u zdravlju, lepom raspoloženju i veselju – rekao je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

Usluge Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju u Rumi, koji je sastavni deo Centra za socijalni rad, koristi 35-oro dece, tinejdžera i odraslih osoba, a rad finansira lokalna samouprava

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas