ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Ruma danas slavi Dan Opštine, otvorena Glavna ulica

Ruma danas slavi Dan Opštine, otvorena Glavna ulica

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević presekli su danas vrpcu i svečano otvorili rekonstruisanu Glavnu ulicu u Rumi.

Rekonstrukcijom, vrednom 166 miliona dinara, obuhvaćen je centralni deo Glavne ulice u dužini od blizu jedan kilometar. Preko 130 miliona dinara u moderniji i lepši izgled Glavne ulice uložila je Vlada AP Vojvodine, posredstvom Uprave za kapitalna ulaganja, dok je ostatak sredstava obezbedila Opština Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić zahvalio se Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ovog projekta za građane Rume, kao i na podršci u privlačenju investicija.

Potpredsednik Milićević se obratio na Gradskom trgu i svim građanima Rume i Srema čestitao 24. novembar, kada se obeležava stogodišnjica od Velikog narodnog zbora u Rumi i prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji, kao i Dan opštine, koji Rumljani danas slave.

Svečanost otvaranja Glavne ulice uveličali su dramski umetnici i vokalni solisti. Program je otvorio Oliver Njego,solista Beogradske opere, izvedbom himne „Bože pravde“, a nastupili su i glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Tihomir Arsić, Ivana Žigon sa odlomkom iz predstave „Solunci govore“ – „Božić 1916“ i pesmom „Na Zejtinliku“ Desanke Maksimović. Trubač Ljubomir Stoiljković, je odsvirao „Marš na Drinu“, dok su glumci Lepomir Ivković i Boško Puletić odigrali komad „Vreme časti i ponosa“.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas