sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Otvoren vrtić u Platičevu

Otvoren vrtić u Platičevu

Otvaranjem objekta vrtića u rumskom selu Platičevo, zaokružen je ovogodišnji proces proširenja kapaciteta za upis mališana u vrtiće na teritoriji opštine Ruma. Otvorne su tri grupe, jedna jaslena i dve meštovite, u kojima je za sada upisano 74 dece, dok je pun kapacitet 80 mališana. Objekat je namenjen ne samo za decu iz Platičeva, nego i sve mališane iz okolnih sela, Nikinaca,Hrtkovaca, Vitojevaca, Grabovaca i Klenka.
– Ovo je realizacija plana otvaranja predškolskih objekata u selima, koji je planiran sa osnivačem, tako da smo to ove godine zaokružili otvaranjem objekta u Putincima sa dve obdanišne mešovite grupe i ove tri grupe u Platičevu. Sledeće godine ćemo proširiti kapacitete da obuhvatimo svu decu koja bi trebalo da pohađaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje u skladu sa novim zakonima. Vrednost ove investicije je oko pet miliona dinara – rekao je Radoslav Mašić, direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ Ruma.
Podsetimo, otvaranje novih objekata vrtića, podrazumevalo je i zapošljavanje novih vaspitača, u celom ciklusu ih je 32, kojima je ovo prvi posao u struci. A vrtić u Platičevu nije namenjen samo deci sa tog prostora, nego se vodilo računa da i vaspitači i pomoćno osoblje takođe bude sa teritorije pripadajućih sela. Za ovu godinu ciklus je završen, liste čekanja za sada nema, a vrtić je od početka ove godnie besplatan za sve i u gradu i u selima, što Opštinu Ruma čini jedinstvenom u zemlji.
– Cilj nam je da ne postoji lista čekanja jer nije poenta da je nešto jeftino, a da ga nema, već da bude besplatno i dostupno svima čak i deci roditelja koji su nezaposleni. Podigli smo naša davanja za „Poletarac“ na godišnjem nivou sa 200 na 300 miliona dinara i uposlili smo 32 novih ljudi, pre svega mlade vaspitače. Mi se borimo da mladi ljudi dobiju posao i ponosimo se time – rekao je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma prilikom otvaranja objekat Poletarca u Platičevu.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas