ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem
Sremska Mitrovica dobija još jednu novu školu

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Mirović je tom prilikom istakao da Pokrajina nastavlja da ulaže u poboljšanje uslova boravka dece u vojvođanskim školama.
Nakon izgradnje nove škole u Mačvanskoj Mitrovici, Grad Sremska Mitrovica uz podršku Pokrajinske vlade realizuje još jednu značajnu investiciju. Prema rečima mitrovačkog gradonačelnika, izgradnjom nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović“ lokalna samouprava pokazuje da joj je ulaganje u u obrazovanje prioritet.
Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici trenutno pohađa 850 učenika kaže direktor škole Slobodan Stojilković, a zgrada nove škole će moći da primi do hiljadu učenika.
Za I fazu radova na izgradnji novog objekta, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 63 miliona dinara, a Grad Sremska Mitrovica 18 miliona dinara.
Prva faza obuhvata izgradnju betonske konstrukcije, dok će u drugoj fazi doći do postavljanja stolarije, uvođenja instalacija, uređenja fasade i samo opremanje škole. Kompletna investicija je vredna oko 300 miliona dinara, zajedno je finansiraju Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinska vlada, a useljenje učenika u novu školu očekuje se 2020. godine.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas