sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem
Sređuje se krov na zgradi škole u Zasavici I

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova starog objekta seoske osnovne škole u Zasavici I su u toku. Radove su danas obišli direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Slađan Papić, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, direktor Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić, predsednik Mesne zajednice Zasavica I Milan Ivanković, zajedno sa roditeljima dece koja pohađaju ovu školu.

U školskom dvorištu u Zasavici I nalaze se dva objekta, stari objekat škole izgrađen je 1919. godine i već duže vreme je napušten, dok je drugi, noviji objekat izgrađen sedamdesetih godina od azbestnih ploča i u uprkos činjenici da mu je već odavno istekao rok trajanja u njemu se svakodnevno odvija nastava.

Kako je istakla zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, nakon izgradnje i otvaranja nove škole u Mačvanskoj Mitrovici, krenula je i rekonstrukcija škole u Zasavici I. U pitanju je rekonstrukcija stare škole koja je u boljem stanju od objekta koji je decenijama kasnije sagrađen. Počeli smo od sanacije krova, a nadam se da ćemo u narednom periodu nakon završenih ovih radova preći i na ostale koji će omogućiti da se u ovom objektu u dobrim uslovima obavlja nastava, izjavila je Milovanović.

Školu u Zasavici I trenutno pohađa oko 30 učenika u dva kombinovana odeljenja, kao i nekoliko predškolaca. Direktor škole Slađan Papić je izrazio nadu da će se celokupna škola u bližoj budućnosti adaptirati i istakao da je za to potrebno ukupno oko 12,5 miliona dinara.

Radovi na krovu biće završeni u narednih nekoliko dana, sredstva za iste obezbeđena su o strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u visni od 2,5 miliona dinara.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas