ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem
U Sremskoj Mitrovici uređuju atarske puteve

Gradska uprava za poljoprivredu Sremske Mitrovice u prethodnih nekoliko dana finansirala radove na uređenju atarskih puteva u Kuzminu. Takođe, kao pilot projekat urađeno je prvo otresište na teritoriji Grada, i to na samom izlasku iz Martinaca. Vladimir Nastović načelnik Uprave za poljoprivredu obišao je ova dva sela.


Zadovoljstvo urađenim nije krio ni predsednik Saveta Mesne zajednice Martinci Darko Gavrilović.
– Ovo su vrlo značajni radovi za naša dva sela, pogotovo takozvano otresište, što je pilot program u našoj opštini, a koje će poljoprivrednicima koristiti da očiste traktorske gume prilikom izlaska sa njiva. Na taj način oni neće nanositi blato iz svojih njiva na put i tako ugrožavati bezbednost učesnika u saobraćaju. To je posebno značajno zato što kroz naša sela prolazi magistralni put, Laćarak, Martinci, Kuzmin i ta trasa je jako prometna. Na atarskim putevima treba uvek raditi i to na teritoriji čitave opštine Sremska Mitrovica, jer to je jedan od većih problema naših ratara. Hvala gradu što ima sluha za naše probleme – rekao je Gavrilović.
Miroslav Raković, predsednik Savete mesne zajednice Kuzmin zahvalio se na saradnji i istakao značaj urađenog posla za Kuzmince.
– Ovo za meštane Kuzmina znači mnogo pre svega da bi ljudi lakše odlazili na njive i lakše se vraćali kući. Danas smo pokazali šta smo uradili i ovo je jedan dobar vid saradnje sa Gradskom upravom za poljoprivredu Sremska Mitrovica. Očekujem naatavak naše dalje saradnje – kaže Raković.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas