nedelja, 24 mart 2019
Regionalni radio Srem

Uspešno održani još jedni Radio dani

Uspešno održani još jedni Radio dani

U Hotelu „Stara planina” na istoimenoj planini, od 27. do 29. oktobra, održani su 16. Radio dani RAB Srbija. Najvećem medijskom skupu u Srbiji, u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija, prisustvovali su brojni predavači, gosti iz okolnih zemalja i kolege.

Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović otvorio je ovogodišnje jesenje Radio dane i tom prilikom podsetio da je u Registru medija upisano 307 radio-stanica, kao i da od toga 275 ima lokalne i regionalne frekvencije.

– To je svakako medijska snaga pred kojom se mora imati respekt. Radio je, u međuvremenu, ne samo ojačao svoju poziciju već u našem informativnom sistemu danas zauzima jedno od najznačajnijih mesta. Znam da je radio-industrija dugo poslovala u složenim i teškim tehničkim i programskim uslovima, ali je i opstala zahvaljujući vašoj slozi, odnosno udruženju– izjavio je državni sekretar.

Predsednica RAB Srbija Maja Rakovic podsetila je na osnivačke principe RAB-a, a jedan od njih je i zajednička borba za RADIO.

– Znam da smo uspeli jer je u RAB-u danas 157 radio-stanica. Ponosna sam što više od polovine svih radio-stanica u Srbiji jeste u našem udruženju i što su te radio-stanice svakim danom sve uspešnije. Predstoji samo da dokažemo ono što se u svetu već odavno zna, da je radio najjači medij – istakla je Maja Rakovic.

Vlasnici i direktori radio-stanica u Srbiji imali su po prvi put priliku da razgovaraju s predstavnikom RATEL-a jer je Radio danima prisustvovao i Miodrag Ivković, direktor Sektora za elektronske komunikacije u RATEL-u.

Gosti 16. Radio dana bili su i Đorđe Vozarević (REM), novinar Miloš Rajković, Robert Turkalj (HURIN), profesori Filozofskog fakulteta u Nišu Vladeta Radović i Vanče Bojkov, Goranka Jednak Maksimović (Radiodays Europe) i Dejan Raketić (Nacionalna akademija za javnu upravu).

Posebnu obuku za pisanje medijskih projekata za članice RAB-a održao je medijski stručnjak Mitko Jakovlevski, a predavanje na temu „Pisanje narativnih i finansijskih izveštaja za realizovane projekte” održala je Borka Rajšić, koja je rukovodilac grupe za projektno sufinansiranje i razvoj medijskog pluralizma u Ministarstvu kulture i informisanja.

Radio danima na Starij planini prisustvovali su novinari Radio Srema, Radio Fruške gora i Radio Brega.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas