ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem

Značaj ranog otkrivanja raka dojke i preventivne mere

Značaj ranog otkrivanja raka dojke i preventivne mere

U okviru obeležavanja Oktobra, meseca borbe protiv raka dojke, uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao koordinator za skrining i Opšta bolnica Sremska Mitrovica, ustanova u kojoj se obavlja skrining na karcinom dojke, organizovali su predavanje na temu „Značaj ranog otkrivanja raka dojke i preventivne mere“.

Predavanje je održano 17. oktobra u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Čalmi, a prisutne su bile žene udruženja u ovom mestu. Dr Jelena Simović i dr Nataša Pujić – Stanisavljev, specijalisti radiologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica, održale su vrlo značajno edukativno predavanje o značaju žena da se odazovu na poziv koji im je upućen od strane izabranih ginekologa i važnosti ovih preventivnih pregleda naših sugrađanki.

Na predavanju su prisutne sugrađanke mogle da čuju sve potrebne informacije na ovu temu, da porazgovaraju sa lekarima o samim pregledima – mamografiji i dobiju korisne savete. Tom prilikom podeljen je i zdravstveno promotivni materijal.

Naredna predavanja održaće se u selima Kuzmin i Laćarak, 24. i 29. oktobra u prostorijama udruženja žena u Kuzminu i u prostorijama Mesne zajednice u Laćarku. Tada će se izneti i Analiza zdravstvenog stanja stanovništva Grada Sremska Mitrovica za 2017. godinu koju je sačinio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas