utorak, 26 mart 2019
Regionalni radio Srem

Nove prostorije Dnevnog centra mitrovačkog Karitasa

Nove prostorije Dnevnog centra mitrovačkog Karitasa

U utorak, 9. oktobra Sremska Mitrovica dobila je još jedan objekat u kome će osobe sa invaliditetom moći da dobiju podršku od stručnih lica i volontera, a sve sa ciljem prevazilaženja predrasuda i stereotipa spram osoba koje su „drugačije“ od nas.
Naime, mitrovački Karitas je otvorio Dnevni centar za podršku odraslim i starijim osobama sa telesnim, mentalnim i intelektualnim invaliditetom „Sveta Tereza“ u okviru projekta koji finansira nemački Karitas pod nazivom „Credence“.

– Cilj postojanja i rada ovog Centra jeste da se pruži podrška pojedincima koji imaju bilo koji od gore navedenih deficita u društveno te radno okruženje kao i rad na kulturološkom planu kako bi se skinule stigme sa takvih osoba i kako bi ih društvo prihvatilo i integrisalo. Bliska saradnja sa stručnim službama iz domena zdravstva i socijalne zaštite, saradnja sa porodicom i individualno-grupni rad sa korisnicima pristupom koncentrisanim na osobu su samo neki od koraka koji treba da dovedu realizaciji gore navedenih ciljeva. Posebni cilj jeste i licenciranje ovog Centra kao još jedne usluge socijalne zaštite, koja kao i Karitasova nega i pomoć u kući za stare, predstavlja integrisanu uslugu u spektru usluga koje se nalaze u Srbiji – izjavila je Kristina Dragišić, koordinator Karitasa „Sveta Anastazija“ Sremska Mitrovica.

Dnevni centar se nalazi u Naselju Kamenjar u Sremskoj Mitrovici, ul. Timočke divizije 62 i otvoren je od 8 do 16 časova svakog radnog dana. Sve informacije mogu se dobiti i na telefon 022/641-964.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas