utorak, 26 mart 2019
Regionalni radio Srem

Agrosirm okupio oko 100 izlagača u Sremskoj Mitrovici

Agrosirm okupio oko 100 izlagača u Sremskoj Mitrovici

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović prisustvovao je Sajmu poljoprivrede „Agrosirm“ na mitrovačkom Hipodromu Kazneno-popravnog zavoda.

Nedimović je istakao da je ovo prilika da srpski poljoprivrednici pokažu šta nude, i podsetio na to da je Vlada ove godine izdvojila za ovaj sektor mnogo novca, tako da sa čak 50 odsto finansira cene alata za poljoprivrednu proizvodnju.

On je naveo da traktore proizvođači dobijaju preko fonda IPARD, da se do sada prijavilo 396 proizvođača, dok će u naredna dva meseca biti novi poziv na koji se poljoprivrednici mogu prijaviti.

Ministar je ukazao i na podsticajne mere za mlade poljoprivrednike, navodeći da ima 1.276 aplikacija za mlade poljoprivrednike do 40 godina, pri čemu će do 15. novembra biti izvršeno rangiranje prijavljenih.

Takođe, kako je dodao, za mlade proizvođače, koji počinju iz početka i nemaju svojih sredstava, omogućeni su povoljni bankarski krediti.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Saša Stevanović pozvao je poljoprivrednike da iskoristite bespovratna sredstva koja će Sekretarijat i naredne godine nameniti poljoprivrednicima, podsetivši na to da je budžet za ovu godinu iznosio 8,3 milijarde dinara.

Organizatori sajma bili su Grad Sremska Mitrovica, Kazneno-popravni zavod i Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga.

Na dvodnevnoj manifestaciji učestvovalo je preko 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, kao i proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

Na sajmu, koji se po prvi put organizuje u KPZ u Sremskoj Mitrovici, prikazane su i poljoprivredne mašine koje se proizvode u tom zavodu – prikolice, drljače, felne, dizalice i drugo.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas