subota, 15 decembar 2018
Regionalni radio Srem

Prvi kotlić Male Bosne održan u Sremskoj Mitrovici

Prvi kotlić Male Bosne održan u Sremskoj Mitrovici
U subotu, 29. septembra održana je manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“ u ovom sremskomitrovačkom naselju. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini“ uz podršku Grada Sremska Mitrovica. Dvadesetdve ekipe imale su priliku da kroz druženje odmere snage u kulinarskim veštinama u prelepom ambijentu porte Hrama Svetih Sirmijskih mučenika. Pored takmičenja u kuvanju kotlića, učesnici ove manifestacije imali su priliku i da pokažu svoje umeće u tradicionalnim sportovima, kao i da u uživaju u kulturno-umetničkom programu koji je upriličen od strane Zavičajnog udruženja „Mostovi na Drini“.
Kao domaćin ovog saborovanja predsednik pomenutog udruženja Vitomir Vulin izjavio je da je osnovni cilj skupljanja druženje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa ljudi koji žive u Naselju „Mala Bosna“.
Ovu manifestaciju podržao je i Grad Sremska Mitrovica, a pomoćnik gradonačelnika Bogdan Kuzmić istakao je da će Grad nastaviti i dalje da podržava ovu i slične manifestacije uz nadu da će ovo prerasti u jednu ozbiljinju tradiciju jer narod ovog kraja svakako to zaslužuje.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas