ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem

Mitrovački amateri izložili svoje slike

Mitrovački amateri izložili svoje slike

U Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici otvorena je izložba radova mitrovačkih amatera. Ustanova za negovanje kulture „Srem“ organizator je 15. Smotre likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica i izložba će trajati do 6. oktobra.

Na ovogodišnjoj smotri učešće je uzelo 39 autora, koji su se predstavili sa 65 radova. Komisija u sastavu: Jelena Sekulić Voljanek, diplomirani slikar, Milan Kardaš, metodičar vizuelnog stvaralaštva i Marija Vuruna, istoričar umetnosti, imala je težak zadatak. Na Zonsku smotru likovnog stvaralaštva amatera izabrali su 39 radova i dodelili nagrade Jelici Negovan za sliku „Jesenje lišće“, Kristijanu Mitroviću za sliku „Juan“ i Milošu Svilokosu za sliku „Gaj“.

Pohvale za svoj rad dobili su Tomislav Vejnović za sliku „Predah“ i Duško Stefanović za skulpturu u drvetu i keramici „Kraj tranzicije“.

Nakon Smotre likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica, sledi 17. Smotra likovnih stvaralaca Srema – Zonska smotra u Sremskoj Mitrovici u Galeriji „Lazar Vozarević“, 6. oktobra u 18 sati.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas