ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Digitalni logopedski set za ŠOSO „Radivoj Popović“ u Sremskoj Mitrovici

Digitalni logopedski set za ŠOSO „Radivoj Popović“ u Sremskoj Mitrovici

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“ koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR fondacijom, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”u Sremskoj Mitrovici dobila je digitalni logopedski set.

Nakon doniranja logopedskog instrumenta školi „Radivoj Popović, deca sa slušnim i govorno jezičkim poteškoćama dobila su bolje uslove za učenje i obrazovanje  rekla je Jelena Rakić, koordinatorka projekta „Da rastemo srećni“ i podsetila da deca sa smetnjama u razvoju često postižu lošiji uspeh u školi jer se suočavaju sa različitim izazovima, kao što su teže razumevanje jezika i usmeno izražavanje.

Ona je dodala da je škola „Radivoj Popović” jedna od šest izabranih škola koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursau ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

Digitalni logopedski set je najmoderniji instrument koji se koristi u rehabilitaciji slušnih i govorno jezičkih poremećaja kod dece. Ovaj uređaj omogućava brzu i preciznu obradu zvuka istim kvalitetom i brzinom kao i ljudski mozak.Upotrebom digitalnog logopedskog seta znatno se skraćuje period rehabilitacije dece i brže se dolazi do rezultata u granicama individualnih mogućnosti deteta.

U proces rehabilitacije uz pomoć ovog instrumenta biće uključen veliki broj dece sa teritorija opština Sremska Mitrovica, Ruma i Šid. Vrednost opreme koja je donirana školi „Radivoj Popović“ je 350.000 dinara.

Pored opremanja i rekonstrukcije škola, projekat „Da rastemo srećni“ obuhvata aktivnosti koje su namenjene deci, porodicama i nastavnicima. U svakoj od šest opština u toku su radionice za decu i roditelje, kao i veliki broj sportskih, kulturnih i društvenih aktivnosti, a uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola koje pohađa više od 20.000 dece.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas