ponedeljak, 24 juni 2019
Regionalni radio Srem

Sremska Mitrovica: Gradska M televizija na 26. kanalu KCN-a

Sremska Mitrovica: Gradska M televizija na 26. kanalu KCN-a

Sremska Mitrovica, administrativni centar Srema konačno ima svoju televiziju. Više od jedne decenije bilo je potrebno da prođe da bi u gradu na Savi ponovo oživela lokalna televizija. Posle Šida, Rume, Inđije i Stare Pazove, sada je i Sremska Mitrovica, najveći i jedini grad u Sremu, dobila lokalnu televiziju. Gradska M televizija na usluzi je svim Mitrovčanima.

Od sada, Mitrovčani, ali i ostali građani Srema, korisnici Kopernikus kablovskog sistema, imaju priliku da na 26. kanalu KCN-a gledaju Gradsku M televiziju.

Predsednik Nadzornog odbora Gradske M televizije general Stojan Konjikovac, rođeni Sremac i lokalpatriota, podseća da je ne tako davno, Sremska Mitrovica imala veoma uglednu televiziju po meri građana.

– Činjenica je da sve opštine u Sremu poseduju jednu do dve televizije, jedino Sremska Mitrovica, glavni, administrativni, kulturni, ekonomski, turistički i istorijski grad nema svoju televiziju. U razgovoru sa običnim ljudima, kao i sa nezaposlenim medijskim radnicima, rodila se ideja da oživimo i oformimo M televiziju u Sremskoj Mitrovici – kaže general Konjikovac.

Prošlo je svega nekoliko meseci od osnivanja televizije do početka emitovanja programa. O tome koliko je bilo teško da se jedna lokalna televizija postavi na zdrave noge, govorio je naš portal predsednik Nadzornog odbora.

– Znao sam da postoji ComNet mreža, udruženje lokalnih i regionalnih televizija. Održali smo niz sastanaka sa odgovornim ljudima iz ComNet mreže, pokupili njihova iskustva u formiranju svojih televizija i stvorili tehničke, tehnološke i kadrovske preduslove da televizija može da počne sa radom na jedan zakonit način. Okupili smo odgovorne ljude u nadzorni odbor i dali poverenje za sada maloj televizijskoj ekipi da počne sa proizvodnjom programa. Veliki broj uglednih ljudi iz privrede, državnih organa na republičkom i regionalnom nivou, iz sfere zdravstva, turizma, kulture, dalo je podršku početku rada naše televizije. Uveren sam da će nekadašnji brend, M televizija, ponovo biti brend Sremske Mitrovice, sada pod nazivom Gradska M televizija – kaže general Stojan Konjikovac.

Članovi Nadzornog odbora televizije napominju da se nastavljaju ulaganja u opremanje studija i kadrovskog potencijala, kako bi program bio što kvalitetniji.

– Želimo da ojačamo veze sa članicama ComNet mreže, kao i da kroz sufinansirajuće projekte damo novi ton i sliku u brendiranju glavnog i jedinog grada u Sremu – napominje predsednik Nadzornog odbora Gradske M televizije general Stojan Konjikovac.

Rukovodstvo i zaposleni u Gradskoj M televiziji otvoreni su za svaki vid saradnje sa kolegama iz drugih medijskih kuća, kako u Sremskoj Mitrovici, tako i u ostatku Srema. Uspostavili smo odličnu saradnju sa KCN televizijom u Šidu, nastavljamo prijateljsku saradnju sa Televizijom Fruška gora iz Rume i RTV Stara Pazova, a nadamo se i otvoreni smo za saradnju i sa kolegama iz Sremske televizije iz Šida.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas