sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Inđija: IGB Automotive proslavio 11 godina poslovanja

Inđija: IGB Automotive proslavio 11 godina poslovanja

U prisustvu predstavnika državnih, privrednih i ekonomskih institucija i brojnih zvanica iz zemlje i inostranstva, kompanija IGB AUTOMOTIVE COMP DOO Inđija obeležila je danas jedanaest godina uspešnog poslovanja na teritoriji opštine Inđija i najavila zapošljavanje još radnika.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Grupacije I.G. Bauerhin GmbH iz Nemačke, Ambasade Republike Nemačke u Beogradu, Predstavnici Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, Razvojne agencije Vojvodine, Predsednik Regionalne privredne komore Srema i Zamenica predsednika Opštine Inđija Dragana Radinović.

U ime rukovodstva Grupacije I.G.Bauerhin dobrodošlicu prisutnima poželeo je dr Folker Prešer, menadžer proizvodnje za celu Evropu.

– Radujem se što imam čast da Vam se obratim povodom jedanaest godina postojanja kompanije IGB Automotive Inđija. Želeo bih i da Vam prenesem srdačne pozdrave od gospodina Hilmera. Naročito bih želeo da pozdravim gospodina Gaka, predsednika Opštine Inđija i gospođu Czyganowski iz nemačke ambasade. Čast nam je što ste danas ponovo sa nama. Od početka proizvodnje grejača u fabrici u Inđiji pre sada već jedanaest godina, iz godine u godinu je rastao broj proizvedenih delova a samim tim i obrt. Od njenog osnivanja, kompanija IGB Srbija neprestano ide uzlaznom putanjom i to nas čini veoma ponosnim. Novoizgrađena proizvodna hala je u međuvremenu potpuno ispunjena novim mašinama i postrojenjima i sigurni smo da se investicije ovde u Inđiji nalaze upravo na pravom mestu. U Inđiji se nalazi najveća fabrika  koncerna I.G. Bauerhin i prema mom ličnom mišljenju i najbolja fabrika. Zaposlene ovde krasi brzina, pouzdanost, fleksibilnost, tehnička osposobljenost, veliko iskustvo i – što je naročito važno – stalna spremnost za poboljšanjima. Oni svojim iskustvom i radom pružaju podršku ostalim proizvodnim lokacijama. Nekoliko kolega iz Srbije je putovalo u Meksiko u cilju savetovanja i na tom dragocenom doprinosu im se rukovodstvo kompanije izričito zahvaljuje. Veliko hvala gospodinu Daliboru Beriću i njegovom odličnom timu kao i svim zaposlenima ovde u Inđiji. Vi ste naša najvažnija investicija i ključ budućih uspeha. Biti veoma dobar nam ipak ne dozvoljava da se opustimo. Imamo veoma jaku internacionalnu konkurenciju i osećamo veliki pritisak automobilske industrije. Kako bismo dalje opstali u toj borbi, potrebni su nam novi i inovativni proizvodi. Razvoj tih inovativnih proizvoda će u budućnosti u mnogome zavisiti od inžinjera koje ćemo ovde u Inđiji uskoro da zaposlimo. Fabrika u Inđiji je noseći stub kompanije I.G. Bauerhin. Zahvaljujući zaposlenima koji ovde rade, zahvaljujući Vama, kompanija I.G. Bauerhin se neprekidno širi i raste, na čemu bih Vam se još jedanput u ime rukovodstva od sveg srca zahvalio – izjavio je dr Folker Prešer.

Generalni menadžer kompanije Dalibor Berić takođe se obratio prisutnima.  

Tokom ove godine kompanija IGB AUTOMOTIVE COMP DOO Inđija ostvarila je nove poslovne uspehe i zadržala trend rasta proizvodnih kapaciteta. Realizovani su novi projekti i ostvareni najbolji rezultati do sada, što ukazuje da se naporan rad svih zaposlenih u kompaniji isplati. Plasman naših proizvoda je veći u odnosu na isti period prethodne godine, i to je naš zajednički uspeh. Ponosni smo na ostvarene rezultate, kao i na napredak koji ostvarujemo uvođenjem novih tehnologija. Unutar I.G. Bauerhin Grupacije naša kompanija beleži najveći rast, odlične rezultate i efikasnost. Biti lider u segmentu našeg poslovanja nije ni malo lako a još je teže tu lidersku poziciju održati. Ipak, više od decenije uspešnog poslovanja stekli smo iskustvo kako da budemo i ostanemo ono što danas jesmo – najperspektivniji mlad kolektiv u Inđiji, a možda i u celoj Srbiji, sa najboljim rezultatima unutar cele I.G. Bauerhin Grupacije! Konstantno prilagođavanje zahtevima naših kupaca, modernizacija proizvodnih tehnologija, usavršavanje svih zaposlenih, kao i neprekidni rad sa svim zaposlenima kao našim najvažnijim resursima, jedini su način da se dosadašnji veoma uspešan trend nastavi. U narednom periodu predstoji nam uvođenje nove tehnologije – proizvodnja motora ventilatora i sklapanje kompletnog ventilatora za sedišta automobila, u različitim verzijama. Istovremeno očekuje nas i povećanje već postojećih proizvodnih kapaciteta. Pred nama je, dakle, veoma ozbiljan zadatak i jasno definisani cilj, koji zahteva pun angažman, posvećenost i predanost svih nas i verujem da ćemo u tome svi zajedno uspeti – istakao je Berić.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas