sreda, 26 juni 2019
Regionalni radio Srem

Rumski polumaraton opravdao sva očekivanja

Rumski polumaraton opravdao sva očekivanja

Sjajni trkači iz Srbije, zemalja iz okruženja i Kenije, nadjačali su teške vremenske prilike i tempereturu od plus 30°C, pa je u našem gradu uspešno održana sportska manifestacija -2. Rumski polumaraton.

Prema očekivanju trijumfovao je kenijski atletičar Isak Kimutai Ngeno (1:12:51), ostavivši iza sebe odlične srpske trkače Darka Živanovića i Kristijana Stošića. U ženskoj konkurenciji slavila je Teodora Simović (1:18:29), drugoplasirana je bila kenijka Suzan Vačeke Mutoni, a treća je na cilj stigla Slađana Stamenković.

Pobednici 2. Rumskog polumaratona Isak Kimutai Ngeno i Teodora Sumović zadovoljni su postignutim rezultatima, organizacijom trke, ali i podrškom rumske publike.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević i generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma Miloš Marković smatraju da je Ruma novim polumaratonom učvrstila poziciju na atletskoj mapi Srbije.

Najbrži Rumljani: Dragana Špehar (8. mesto 1:54:41) i Branislav Srdić (1:27:17) bili su saglasni u oceni da je pred domaćom publikom najlepše, ali i najteže trčati, te da su ponosni na ostvareni uspeh.

Opština Ruma je novčano nagradile pobednike trke i u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 30.000 dinara, drugoplasirani su dobili po 20.000, trećeplasirani 12.000, četvrtoplasirani 7.000, a petoplasiranioo 5.000 dinara. Najbrži Rumljani su dobili po 15.000 dinara. Priznanja su uručena i u kategorijama 40+, 50+ i 60+ godina, kao i u štafetnoj trci i Neon bambini trci, u kojoj su se nadmetali najmlađi Rumljani. Veliki broj građana je uzeo učešće i u DDOR trci zadovoljstva.

Pobednik štafetne trke je ekipa „Heneks DOO“, sa rezultatom 1:19:12, kao drugi trku su završili „Raning trip 1“, treći su bili „Dživdžani“.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas