subota, 23 februar 2019
Regionalni radio Srem

Inđija: Radovi u školama

Inđija: Radovi u školama

Do početka nove školske godine u školama na teritoriji opštine Inđija biće značajno popravljeni uslovi za boravak đaka. U toku su radovi u nekoliko obrazovnih ustanova a među njima su osnovne škole u Inđiji, Beški, Novom Slankamenu…

U OŠ “Petar Kočić” su u toku radovi na zameni parketa u fiskulturnoj sali, u Ljukovu je završena ograda oko školskog objekta, a u još jednoj inđijskoj osnovnoj školi, „Jovan Popović“ u toku su radovi na saniranju mokrih čvorova.

Radno je i u seoskim školama. U Novom Slankamenu završavaju se radovi na izgradnji ograde oko škole dok će u Beški do početka školske godine biti značajno poboljšani uslovi za boravak đaka. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine beščanska škola dobila 3.600.000 dinara za potpuno renoviranje mokrih čvorova. U toku je rekonstrukcija 8 toaleta, i to šest učeničkih i dva namenjena nastavnom osoblju. Pored saniranja mokrih čvorova u beščanskoj školi je u toku i krečenje, zamena parketa u učionicama i mnogi drugi radovi.

I u ostalim školama se sprovode određeni radovi, a lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za stvaranje boljih uslova za sve đake, bez obzira da li se radi o gradskim ili seoskim školama.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas