petak, 22 februar 2019
Regionalni radio Srem

Inđija: Najveće gradilište u Sremu

Inđija: Najveće gradilište u Sremu

Opština Inđija već sada važi za jedno od najvećih gradilišta u Sremu kaže Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija. U toku su opsežni radovi na potpunoj rekonstrukciji dela puta od Banstola do Sremskih Karlovaca. Pre samo par dana počeli su radovi i na rekonstrukciji oko 10 kilometara Grebenskog puta, od Banstola do hotela „Norcev“, koji jednim delom prolazi kroz teritoriju opštine Inđija. I na kraju, istorijski projekat, izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Gde god da pođete, naići ćete na neko gradilište. Planovi i najave prvog čoveka Vladimira Gaka da će ta sremska opština postati najveće gradilište u Sremu do 2020. godine, već sada se ostvaruju. Put Banstol- Sremski Karlovci, zatim i rekonstrukcija puta Banstol do hotela Norcev na Iriškom vencu i na kraju , istorijski projekat – izgradnja međunarodne pruge Beograd- Budimpešta, gde se na teritoriji ove sremske opštine, tačnije kod Čortanovaca, izvode najkomplikovaniji i najopsežniji radovi u sklopu pomenutog projekta „Železnica Srbije“.

Pored ovih, prvi čovek opštine Inđija, osvrnuo se i na druge projekte čija se realizacija uskoro očekuje. Kako kaže, uveliko se radi na ispravci stare projektne dokumentacije za uređenje trotoara u glavnim ulicama u Novom Slankamenu, Novim Karlovcima i Krčedinu.

I na kraju predsednik Opštine Inđija napominje da uskoro kreće i realizacija istorijskog, infrastrukturnog projekta koji se tiče asfaltiranja 76 neasfaltiranih ulica na teritoriji te sremske opštine, što je više od 45 kilometara asfalta.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas