nedelja, 19 maj 2019
Regionalni radio Srem

I ove godine se održava Rumski polumaraton

I ove godine se održava Rumski polumaraton

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, u subotu 25. avgusta, održaće se 2. Rumski polumaraton.
Pripreme za ovaj sportski spektakl, jedini u Sremu, privode se kraju, a organizatori pozivaju sve zainteresovane trkače da se prijave putem sajta www.rumamaraton.rs.
I ove godine, osim glavne polumaratonske trke od 21.1 kilometar, koja startuje u 17 časova, biće organizovan i prateći program. DDOR Trka zadovoljstva biće duga sedam kilometra i počeće u 17.10 časova (trči se u istom smeru kao i polumaraton), puzeća Neon Bambini trka za decu mlađu od dve godine održaće se u 19 sati na Gradskom trgu, a polumaratonsku stazu od 21 kilometar predstavnici firmi moći će da savladaju po štafetnom sistemu: tri puta po sedam kilometara.
Za sada su učešće na polumaratonskoj trci u Rumi potvrdili Darko Živanović, Nemanja Cerovac, Kristijan Stošić pobednik ovogodišnjeg Beogradskog maratona, Teodora Simović, Haris Ajdarević, a promoter trke je Anđelko Rističević olimpijac iz Rija, član AK „Partizan“.
Takođe, važno je napomenuti i da će staza u jednom delu biti izmenjena u odnosu na prošlogodišnju, kako se ne bi zatvarao put ka Vrdniku.
Trkači će na 2. Rumskom polumaratonu biti čipovani i obezbeđen je savremen sistem merenja vremena i rezultata, koji će biti odmah dostupni na onlajn servisima, što će trku učiniti daleko kvalitetnijom u odnosu na prošlogodišnju, kažu organizatori.
Za najbolje su obezbeđene i novčane nagrade, a pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po 30.000 dinara. Novčane nagrade dobiće petoro prvoplasiranih takmičara, kao i najbrži Rumljanin i Rumljanka.
Kao i prošle godine posle polumaratonske trke, za sve učesnike biće organizovan provod na bazenu Borkovac, kao i trening prijateljstva, koji će se održati u nedelju 26. avgusta u prepodnevnim satima na rumskom izletištu Borkovac.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas