utorak, 21 maj 2019
Regionalni radio Srem

Zasavica I: Ministar Nedimović otvorio najmoderniju farmu svinja u regionu

Zasavica I: Ministar Nedimović otvorio najmoderniju farmu svinja u regionu

U Zasavici I otvorena je jedna od najmodernijih farmi u regionu. Vlasnik farme je Milovan Ivanković, koji se 21 godinu bavi stočarstvom.
Otvaranju farme prisutvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, s obzirom na to da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomoglo je izgradnju ovog objekata sa osam miliona dinara, kroz podsticaj u okviru Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, u 2017. godini. Izgradnja ovog objekta koštala je 40 miliona dinara.
Sistem ishrane tovljenika u ovom objektu je tečan i doziranje se vrši kompijuterski preko sistema kontaktnih senzora. Ventilacija je potpuno automatska, vazduh rashlađen i filtriran ulazi u objekat, i kroz sitne otvore na plafonu se ravnomerno raspoređuje, što doprinosi držanju životinja u humanim uslovima, smanjena je mogućnost prehlade životinja, a upotreba antibiotika je svedena na minimum.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas