nedelja, 16 juni 2019
Regionalni radio Srem

Pokrajinska vlada: Ulaganja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

Pokrajinska vlada: Ulaganja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinansiranje medicinske i nemedicinske opreme.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je današnje uručenje ugovora kruna dvogodišnjeg rada ove vlade, kojoj je, kako je naveo, jedan od prioriteta ulaganje u oblast zdravstva.

– Realizacijom ovih ugovora obezbedićemo najsavremenije CT aparate, magnetne rezonance i podići standard u dijagnostici, što je bio jedan od ciljeva Pokrajinske vlade na početku mandata – rekao je predsednik Mirović.

Podsetivši da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu, nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, predsednik Mirović je najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

– Jedan od naših najvažnijih prioriteta je izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Očekujemo da tokom jeseni budu sprovedene odgovarajuće procedure, a krajem ove, ili početkom naredne godine, da imamo i ugovor – naveo je predsednik Mirović.

On je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.

– Na pola smo puta od onoga što smo postavili kao cilj. Uložili smo do sada 3,7 milijardi dinara, kako bismo obezbedili i podigli standard u ovoj oblasti – rekao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković izjavio je ovom prilikom da će AP Vojvodina, sa ovim ulaganjima, imati zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas