subota, 23 februar 2019
Regionalni radio Srem

Privredna komora Srbije: Elektronska trgovina šansa za razvoj lokalne privrede

Privredna komora Srbije: Elektronska trgovina šansa za razvoj lokalne privrede

Privredna komora Srbije, u okviru tematskog sastanka Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga, uz podršku kompanije DHL International Beograd, održala je edukativnu radionicu „Da posao klikne“ na temu internet trgovine. U prostorijama Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici, radionica je okupila veliki broj lokalnih privrednika i medija, koji su imali priliku da saznaju kako da se pokrene online poslovanje, koji su logistički lanci potrebni i kako da se preduzetnici predstave na globalnom tržištu.
Pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice Branko Jakovljević je, na otvaranju radionice, rekao da Sremska Mitrovica želi da sačuva mlade da ostanu u svom gradu i da je jačanje lokalne privrede jedan od načina da se to ostvari.
– Smatramo da je izuzetno korisno da lokalni privrednici razvijaju svoje poslovanje u skladu sa razvojem novih tehnologija, ali i da što više mladih pokrene svoje biznise – rekao je Jakovljević.
Sanja Mrdović iz Sektora za međunarodne ekonomske odnose Privredne komore Srbije istakla je da naša zemlja kaska u domenu online trgovine za Evropom, ali da ima dosta prostora za razvoj.
– Online trgovina je velika šansa za lokalna mala i srednja preduzeća i radionice ove vrste, gde se čuju iskustva i saveti, mogu da im budu veoma korisna u razvoju njihovog poslovanja -istakla je Mrdović.
Dina Tričković iz Centra za EU integracije Privredne komore Srbije prenela je lokalnim privrednicima i brojne informacije koji način mogu da apliciraju za projekat Erazmus koji omogućava plaćene tromesečne troškove boravka kod domaćina iz iste branše u zemljama EU.
Radionice “Da posao klikne” do sada su organizovane širom Srbije, a na njima je učestvovalo stotine malih privrednika, predstavnika lokalnih samouprava i medijskih ekipa.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas