ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem

Ruma: Predstavnici Opštine u poseti Nemačkoj

Ruma: Predstavnici Opštine u poseti Nemačkoj

Delegacija Opštine Rume je, pored četiri grada savezne države Šlezvig-Holštajn, u okviru projekta „Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji“, posetila Hamburg i predstavništva organizacija: GIZ, Gewos, DSK i BIG grupacija.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je predstavio našu opštinu i istakao je značaj saradnje u ovakvim projektima. On se osvrnuo na način rada nemačkih gradova i istakao je sličnosti i razlike u odnosu na našu opštinu. Pored toga je naglasio da Opština Ruma strateškim planiranjem i uključivanjem građana u ove procese želi da se razvija i da kroz ovakve vidove saradnje kao rezultat ima kvalitetnije planiranje, a kasnije i realizaciju kapitalnih projekata.

Predstavnici GIZ-ove kancelarije u Hamburgu su pohvalili dosadašnje rezultate Opštine Ruma i predstavili svoje ciljeve kao i način na koji se kroz ovaj projekat doprinosi istima.

Podsetimo da je kroz ovaj projekat izrađen strateški dokument za upravljanje poljoprivrednim zemljištem, koji se nalazi u završnoj fazi, a pored ovog dokumenta kroz proces se planira izrada Plana upravljanja kapitalnim ulaganjima koji će biti urađen u skladu sa smernicama i predstavljenim praksama.

U okviru projekta „Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji“ koji finansira Nemačka vlada na osnovu sporazuma sa Vladom Republike Srbije predviđeno je da se kroz primere dve opštine u Srbiji predstavi najbolji model za ovu oblast. Projekat je predviđeno da traje do oktobra 2018. godine, kada je planirano da se usvoje strateški dokumenti.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas