petak, 14 decembar 2018
Regionalni radio Srem

Sremska Mitrovica: Još jedna uspešna preventivna akcija u Opštoj bolnici

Sremska Mitrovica: Još jedna uspešna preventivna akcija u Opštoj bolnici

U sremskomitrovačkoj bolnici uspešno je sprovedena još jedna akcija Ministarstva zdravlja – besplatni preventivni pregledi, organizovani u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica organizovani su: merenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi u Službi za laboratorijsku dijagnostiku i EKG i merenje krvnog pritiska u Internističkoj ambulanti.

–  Ovo je osma akcija po redu u mitrovačkoj bolnici i sve dosadašnje uspešno su realizovane i dale odlične rezultate, jer građani imaju mogućnost, da i bez zdravstvenog osiguranja provere svoje zdravlje. Do sada je u našoj ustanovi pregledano blizu 2.000 građana, od tog broja jedan pacijent je hospitalizovan, dok je njih 85 upućeno na dalju dijagnostiku i specijalističke preglede – rekao je v.d. zamenika direktora prim. dr Dragan Malobabić.

U ovonedeljnoj akciji radila su dva tima, sa tri lekara, dva biohemičara, pet medicinskih sestara i šest laborantskih tehničara. Ukupno je pregledano 45 pacijenata u Internističkoj ambulanti i urađeno 40 analiza krvi u bolničkoj laboratoriji. Nakon internističkih pregleda (EKG i merenja krvnog pritiska) za 13 građana izdati su uputi za dalje dijagnostičke procedure.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas