subota, 23 februar 2019
Regionalni radio Srem

Sremska Mitrovica: Potrebni sezonski radnici u poljoprivredi

Sremska Mitrovica: Potrebni sezonski radnici u poljoprivredi

Pozivaju se sva lica zainteresovana za obavljanje sezonskih poslova u poljoprivredi, sa ili bez iskustva, da se jave Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovica na telefon 022/610-573, svakog radnog dana od 8 do 12 časova, u periodu od 3. do 17. maja, u cilju pružanja podrške pronalasku sezonskog posla u sektoru poljoprivrede.
Povezivanje svih zainteresovanih lica sa poslodavcima obaviće se 18. maja na Sajmu zapošljavanja (štand Sezonski poslovi u poljoprivredi) koji se održava u PSC „PINKI“ od 11 do 13 časova, prilikom čega će svi zainteresovani za sezonske poslove imati priliku da direktno razgovaraju sa potencijalnim poslodavcima, odnosno poljoprivrednim proizvođačima o njihovim potrebama za sezonskim poslovima.
Posebno ohrabrujemo žene zainteresovane za sezonski rad u poljoprivredi da se uključe u ovu inicijativu.
Povezivanje sezonskih radnika sa poslodavcima sprovodi se u sklopu projekta „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika“ koji Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) sprovodi uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GiZ). U narednom periodu očekuje se usvajanje novog zakonskog rešenja koji će omogućiti pojednostavljeno angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi. Više o ovoj inicijativi možete saznati na Sajmu zapošljavanja 18. maja u Sremskoj Mitrovici.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas