ponedeljak, 20 maj 2019
Regionalni radio Srem

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica: Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica: Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu

Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu, moglo se čuti na konferenciji za medije koju su zajedno organizovali JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica i Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Prema rečima šefice interne laboratorije JKP „Vodovod“ Anice Ilibašić, da nema redovnog preventivnog održavanja mreže, ulaganja u postrojenje za preradu vode, kao i preventivnog ispiranja i dezinfekcije mreže i zamene dotrajalih cevovoda, ne bi bilo ni kvalitetne vode za piće.

 

Dr Zinaida Sretenović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje napominje da se u laboratorijama Zavoda za javno zdravlje rade mesečne kontrole vode i da do sada nije bilo problema sa higijenskom ispravnošću vode za piće. Prednost mitrovačkog „Vodovoda“ je i u tome što u svom sastavu ima i fabriku za preradu vode.

Podršku radu mitrovačkog „Vodovoda“ daje i lokalna samouprava, te je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić naglasio da Grad kontinuirano ulaže sredstva u lokalni vodovod, kako bi se smanjili gubici na mreži i poboljšao kvalitet vodosnabdevanja.

Nama je najvažnije da Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu i bezbednu vodu, istakao je načelnik Jokić.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas