sreda, 14 novembar 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Priprema pred doček Srpske Nove godine – pevaju Cakana, Neverne Bebe i Boca bend

Ruma: Priprema pred doček Srpske Nove godine – pevaju Cakana, Neverne Bebe i Boca bend

I ove godine će na Gradskom trgu u Rumi biti organizovan doček Srpske Nove godine, kada će za Rumljane pevati pevačica narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana i grupa Neverne bebe, čiji članovi upravo u Rumi počinju da obeležavaju 25 godina postojanja benda. Doček počinje u subotu 13. januara, a uvertiru pred nastup Cakane (22.00) i Nevernih beba (23.10) napraviće rumski “Boca bend“ koji svira od 21.30 sati. Na repertoaru “Boca benda” naći će se najveći pop-rok hitovi eks YU scene.

Kao i prethodne godine, povešće se pažnja o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava, staklene ambalaže i ličnog naoružanja u zoni održavanja koncerta, zbog zaštite građana i nesmetanog održavanja koncerta.

Tradicionalno, u ponoć će sveštenici Pravoslavne crkvene opštine Ruma služiti moleban za Novu godinu, a potom je predviđen i vatromet. Opština Ruma je iz budžeta kao i predhodnih godina obezbedila milion i 200 hiljada dinara za doček, rečeno je danas na održanoj konferenciji.

Biće zatvorene sledeće ulice: Ulica Orlovićeva – od Glavne ulice do ulice 15. maja, Ulica Glavna – od Partizanske do Trga oslobođenja, Ulica Veljko Dugošević – od Ulice 27. oktobra do Orlovićeve ulice, Ulica Železnička – od Glavne ulice do Ulice JNA.

 

Izvor: ruma.rs

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas