utorak, 23 oktobar 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Usvojen devetomesečni izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta

Ruma: Usvojen devetomesečni izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta

Većnici su na današnjoj sednici usvojili devetomesečni izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta. Ukupni prihodi i primanja za period od 1.januara do 30. septembra 2017. godine iznose 1.281.371.380,69 dinara ili 56,68 % planiranih bruto prihoda.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić zadovoljan je prilivom sredstava, ali je uveren da će se u poslednjem kvartalu u budžet sliti više sredstava nego u trećem.

„Imali smo nešto manji prihod u trećem kvartalu u odnosu na prva dva kvartala. No, imamo razumevanja, reč je o letnjim periodu i mesecima godišnjih odmora. U svakom slučaju, očekujemo da će četvrti kvartal biti dosta bolji i da ćemo se približiti cifri od milijardu osamsto ili milijardu devetsto miliona dinara, što je težnja svih nas u lokalnoj samoupravi“, naglasio je Mančić. Veće je usvojilo nekoliko odluka vezanih za budžetske aproprijacije i upotrebe sredstava budžetske rezerve, od kojih je najznačajnije izdvajanje 10 miliona dinara za sufinansiranje sanacije ulica u Buđanovcima.

Predsednik Mančić je obavestio većnike da će ponovo biti raspisan tender za realizaciju projekta asfaltiranja tri ulice u Buđanovcima. Opština je od Pokrajine dobila nešto preko 46 miliona dinara, ali se ispostavilo da je predračun manji nego što je stvarna cena radova i skoro niko od ponuđača nije našao svoju računicu da pristupi poslu. Jedini ponuđač koji se javio je probio cenu za sedam, osam miliona, rekao je Mančić.

„S obzirom da smo sredstva za ulice u Buđanovcima dobili iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina u interesu svih nas je da taj posao završimo i zato ćemo za novi tender dodati 10 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve. Početkom iduće nedelje ćemo raspisati novu javnu nabavku i verujem da ćemo u decembru potpisati ugovor sa izvođačem radova i to je garancija da ćemo posao sanacije tri važne ulice u Buđanovcima završiti kako smo i planirali“, kazao je Mančić.

Na današnjoj sednici je izglasana Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji Opštine Ruma. Porez će ostati na istom nivou kao i u 2017. godini, čak i za 1 odsto niži ukoliko objekti nisu dostigli maksimalnu stopu amortizacije od 40 odsto. Jedino korekcija poreza je napravljena u 4 zoni i cena građevinskog zemljišta je sa 580 povećana na 610 dinara po metru kvadratnom .

Usvojeno je i nekoliko planskih dokumenata koji imaju za cilj da omoguće nesmetani razvoj Platičeva, Putinaca i Vognja, a formirana je i jedinica civilne zaštite opšte namene Opštine Ruma. Posao procene tržišne vrednosti građevinskog zemljišta za nekoliko parcela u Rumi, Eremu i Klenku poveren je Poreskoj upravi.

Jovanu Vučkoviću je odobrena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 30.000 dinara. Na preporuku Vlade Republike Srbije usvojen je Nacrt Odluke o davanju saglasnosti za otpis potraživanja po osnovu ustupljenih javnih prihoda u korist Društva za održavanje zgrada d.o.o. Beograd.

 

Izvor: ruma.rs

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas