utorak, 11 decembar 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Novi talas mladih talentovanih sportista iz Rume uspešan i na domaćoj i na međunarodnoj sceni

Ruma: Novi talas mladih talentovanih sportista iz Rume uspešan i na domaćoj i na međunarodnoj sceni

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ugostio je danas u Gradskoj kući četvoro mladih sportista iz Rume koji su nedavno ostvarili odlične rezulttate na evropskim i svetskim takmičenjima. Gosti predsednika Mančića i jedinog rumskog olimpijcaAleksandra Bundala, sada člana Opštinskog veća zaduženog za sport, bili su Ana Bjelić (DžK „Sloven“), Iris Jović-Vujaković, Jovana Vasiljević i Draško Jovanov svi iz Tekvondo kluba „Zmaj“. Svo četvoro iza sebe imaju pregršt medalja za koje su i te kako zaslužni i njihovi treneri Branislav Bjelić (DžK Sloven) i Borko Krstić (TK Zmaj), koji su danas takođe bili na prijemu.
Upravo su treneri predsedniku Mančiću predočili put do vanserijskih uspeha rumske dece, ali i probleme sa kojima se klubovi susreću u nastojanju da podignu nivo profesionalizma.


Prvi čovek rumske opštine se zahvalio mladim sportistima na dostojnom predstavljanju Rume i kod nas i u svetu, ujedno pohvalivši entuzijazam i rad dva kluba. Mančić je podsetio da je Opština Ruma povećala izdvajanja za sport i poručio da će lokalna samouprava već od naredne godine izdvojiti sredstva, od nekoliko miliona dinara, kojim će se sufinansirati nastupi rumskih sportista na međunarodnim takmičenjima.
Bjelić i Krstić su upoznali čelne ljude rumske opštine i sa problemimau vezi dodatnih termina za treninge, jer su oni neophodni za postizanje dobrih rezultata. Najtalentovanija deca moraju individualno da imaju više treninga, ali ograničen broj termina sprečava dodatni rad i umesto napretka dovodi do stagnacije, saglasna su dva trenera.
Ipak, rešenje za ovaj problem postoji i on će biti rešen vrlo brzo, tvrdi predsednik Mančić.


„Imamo plan kako sa dodatnim terminima, u jednom drugom prostoru, omogućimo nesmetan sportski razvoj dece. Na današnjem prijemu sam dvojici trenera obelodanio koji bi to opštinski prostor mogao da ispunjava uslove za dodatni trening i o tome će biti više reči u narednim danima. Takođe, u taj prostor su dobrodošli i drugi klubovi iza kojih stoje rezultati“, istakao je Mančić.
Nedavni uspesi četvoro rumskih sportista:
Ana Bjelić, članica Džudo kluba „Sloven“, kao članica reprezentacije Srbije na EUOF-u (Olimpija mladih) osvojila je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Predstavljajući Srbiju na planetarnom prvenstvu za kadete zauzela je sedmo mesto.
Jovana Vasiljević, članica TK „Zmaj“ Ruma osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu.
Iris Jović-Vujaković, članica TK „Zmaj“ Ruma, kao članica reprezentacije Srbije u tekvondou osvojila je zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na 29. Letnjoj univerzijadi.
Draško Jovanov, član TK „Zmaj“ osvojio treće mesto na Prvenstvu Evrope 2016. godine i prvo mesto na Prvenstvu Srbije.

 

Izvor: ruma.rs

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas