petak, 21 septembar 2018
Regionalni radio Srem

U nedelju humanitarno dizanje tegova u Sremskoj Mitrovici

U nedelju humanitarno dizanje tegova u Sremskoj Mitrovici

Sportski savez grada Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade SM  organizuju humanitarno dizanje tegova u nedelju. Tim povodom, Katarina Filipović ugostila je u svojoj emisiji Otvoreni studio Steva Lapčevića, novinara sremskih novina i  Zorana Lončarevića, predstavnika teretane Matriks.

Oni su najavili humanitarnu akciju koju su osmislili da bi probudili u ljudima svest da mogu da se angažuju i pomognu ljudima koji su u nevolji. Petnaestogodišnja devojka kojoj je pomoć namenjena zove se Bojana Tarbuk . Bojana boluje od leukemije a  novac koji će biti prikupljen namenjen je sređivanju kuće u kojoj žive ona i njena porodica u Zasavici 2, kako bi Bojana posle lečenja i terapija koje je imala ove godine mogla da se oporavlja u pristojnim uslovima za život koji su joj neophodni za pun oporavak.

Nedelja je dan otvorene teretane Matriks koja će primiti sve ljude koji žele da učestvuju u takmičenju, sportiste, rekreativce,  kao i one koji žele samo da gledaju takmičenje ili daju svoj dobrovoljni prilog.

“Osmislili smo takmičenje u tri kategorije, dve za muškarce a treća je za dame. Preko 90 kg-teška kategorija  radiće benč pres, propadanje i zgibove. Druga kategorija je do 90 kg iste aktivnosti, a žene će imati čučanj, izdržaj u zgibu i izdržaj za trbušnjake. Kotizcija za učešće iznosi 200 dinara, a kutija će biti postavljena za sve one koji žele da daju prilog. Želja nam je da ljudi pokažu svoju humanu stranu kroz bavljenje sportom i kroz pokazivanje svoje fizičke snage i spremnosti”, rekao je Zoran Lončarević iz teretane Matriks u Sremskoj Mitrovici.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas