utorak, 23 oktobar 2018
Regionalni radio Srem

Maradik: 28 đaka prvaka i 4 učenika u kombinovanom odeljenju

Maradik: 28 đaka prvaka i 4 učenika u kombinovanom odeljenju

U petak 1. septembra počela je nova školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Inđija. Po prvi put u školske klupe selo je 442 učenika prvih razreda osnovne škole. Predstavnici lokalne samouprave posetili su nekoliko obrazovnih ustanova na teritoriji opštine, a među njima bila je i Osnovna škola „Branko Radičević“ u Maradiku. Članovi Kabineta predsednika opštine pozdravili su đake prvake i podelili im simbolične poklone za srećan polazak u školu. Školske 2017/2018. godine u prvi razred osnovne škole u Maradiku upisalo se 28 učenika.
-Ove školske godine imamo i četiri učenika koji će pohađati nastavu u kombinovanom odeljenju. Mi smo pre dve godine otpočeli projekat koji podrazumeva nastavu na srpskom i mađarskom jeziku. Deca se ne razdvajaju, već im dajemo šansu da pored srpskog dobro nauče i mađarski jezik- istakao je Zvonimir Čaušević, direktor OŠ „Branko Radičević“ u Maradiku.


Za đake prvake u maradičkoj osnovnoj školi organizovana je i priredba na kojoj su im, pored poklona Opštine Inđija, uručeni i paketići koje su obezbedili predstavnici mađarskog Nacionalnog saveta.
-Postoje obećanja da ćemo u narednim mesecima dobiti donaciju od Nacionalnog saveta zahvaljujući kojoj bi klimatizovali sve učionice i izvršili nabavku još nekoliko interaktivnih tabli- istakao je direktor maradičke osnovne škole, dodajući da je objekat izgrađen 1969. godine i da trenutno nastavu u toj školi pohađa 178 učenika.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas