nedelja, 22 juli 2018
Regionalni radio Srem

Sremska Mitrovica: 600 učesnika na Srem folk festu

Sremska Mitrovica: 600 učesnika na Srem folk festu

Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ održaće se od 11. do 14. avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Festivalski koncerti počinju u 20 i 30, a prethodiće im defilei svih učesnika centralnim ulicama grada od  19 i 30. Ove godine u Sremsku Mitrovicu doći ce oko 600 učesnika iz 13 zemalja sa svih kontinenata: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Čile, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Peru, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Turska i Srbija.

Kao i prethodnih godina, posetioci će imati priliku da uživaju i u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša i moći će da kupe neki od originalnih suvenira i proizvoda domaće radinosti na štandovima u blizini Žitnog trga.

Utorak, 15. avgust, rezervisan je za Tamburaško veče „Od begeša do prima“, sa početkom u 20:30, takođe na Žitnom trgu. Ljubitelji tamburice uživaće u muzici nekoliko tamburaških sastava: „Dobra banda“ Kikinda, „Ladan špricer“ Novi Sad, „Sremska banda“ Sremska Mitrovica i Ženski tamburaški sastav „La Banda“ Novi Sad.

Srem folk fest je od 2015. godine član Međunarodne federacije folklornih festival CIOF , što je, kako je danas rečeno na konferenciji u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, potvrda kvaliteta i garancija da festival ispunjava sve standarde.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas