četvrtak, 19 juli 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova: Proslava mesne slave, Svetog Ilije

Stara Pazova: Proslava mesne slave, Svetog Ilije

U Staroj Pazovi se obeležava mesna slava, Sveti Ilija. Proslava je počela sinoć svečanom dodelom priznanja najboljim učenicima i poveljama pojedincima koji su doprineli daljem razvoju te sremske opštine. Slavlje je simbolično nastavljeno danas brojnim aktivnostima, a između ostalog u zgradi opštine Stara Pazova, čelni ljudi ugostili su predstavnike nekoliko inostranih delegacija i počasne goste.

Mesna zajednica Stara Pazova tradicionalno je nagradila najbolje učenike- đake generacija iz pazovačkih osnovnih škola i ŠOSO Anton Skala. Njima su dodeljene zahvalnice i simbolični pokloni na proslavi povodom mesne slave.

Nagrađeni su: Valentina Huđec, učenik generacije u OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi,  Miloš Momčilović , učenik generacije u OŠ „Boško Palkovljević-Pinki“, Denis Balej, đak generacije u OŠ „Simeon Aranicki” i Sava Lazić, najbolji učenik u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi.

Proslava mesne slave, Svetog Ilije nastavljena je i nakon svečane večere. U zgradi opštine Stara Pazova organizovan je prijem za goste iz bratskih i prijateljskih opština koji su stigli iz Slovačke, Poljske i Hrvatske. Njima su se obratili predstavnici lokalne samouprave koji su i organizovali svečani prijem kao i program tokom trodnevnog boravka gostiju.

Predsednik opštine Stara Pazova najavio je da će se 02. avgust, praznik Svetog Ilije od sledeće godine obeležavati ne kao mesna slava do sada već kao Dan opštine Stara Pazova.

Kako i biva u našoj zemlji, svaka slava obeležava se tri dana, pa tako će biti i u Staroj Pazovi. U sklopu obeležavanja mesne slave organizovani su brojni sadržaji, kako kulturni tako i sportski.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas