petak, 25 maj 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Vrhunski rezultati u assaut savateu

Ruma: Vrhunski rezultati u assaut savateu

PETAR JOVANOV ZLATNA MEDALJA, MARKO VIDAKOVIĆ SREBRNA MEDALJA

Reprezentacija Srbije se vratila sa Svetskog prvenstva za kadete i Svetskog KUP-a za pionire u assaut savateu koje je održano u Varaždinskim Toplicama, Hrvatska 14-15. jula 2017.
Naš tim je osvojio 3. mesto u ukupnom plasmanu sa 3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalje.
U sastavu reprezentacije Srbije nastupili su i sportisti Savate boks kluba „Ruma“ i ostvarili veliki uspeh. Petar Jovanov je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 48kg za pionire nakon tri uspešne borbe. U finalu je ubedljivo savladao reprezentativca iz Belgije i otvorio pandorinu kutiju za naše protivnike. Bila je to prva medalja i prvo finale za naš tim. Drugi naš takmičer Marko Vidaković osvojio je srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji do 80kg nakon tri borbe. Najveći podvig napravio je ubedljivom pobedom nad francuzom u polufinalu eliminišući ga da stigne do finala. bio je to jedini Francuz koji je otpao pre finala. U finalu je izgubio tesno od hrvatskog predstavnika iako je dominirao u celoj borbi. Presudili su poeni i sve čestitke protivniku bez obzira na rezultat. Marku je odradio odličan meč i u istom finalu i dobio čestitke prisutnih iz hrvatske reprezentacije.
Zlatne medalje za naš tim osvojili su i Dejan Marjanović iz SK „Vojvodina“ Novi Sad do 85kg i Luka Lisica iz KBS „Novi Sad“ Novi Sad do 70kg, srebrene medalje još Jelena Sedoglavić, KBS „Galaktuik“ Sombor do 70kg i Jovan Vagić KBS „Novi Sad“ Novi Sad do 65kg, bronzane medalje osvojilisu Enita Behramaj KBS „Jedinstvo“ Novi Bečej i Nikola Vukić KBS „Voždovac“ iz Beograda do 56kg.
Reprezentaciju Srbije vodio je šef delegacije Miodrag Rakić iz Rume a stručni štab činili su: Miroslav Odžić i Srđan Nadrljanski iz Novog Sada i Miloš Konstantinović iz Beograda. Sudijsku ekipu činili su internacionalne sudije iz Srbije Maja Odžić i Aleksandra Odžić iz Novog Sada, Velimir Karanović i Jovan Dojčinović iz Beograda.
Pokrovitelj nastupa našeg tima bilo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije a pokrovitelj Savate boks kluba „Ruma“ bila je Opština Ruma.
„Prezadovoljni smo rezultatima sportista Savate boks kluba „Ruma“ koji su nakon priprema u sportskom kampu na Karatašu u trajanju od 10 dana finiširali formu i ostvarili veliki uspeh za naš klub i naš grad. Pogotovo nam je važno što su to rezultati u mlađim uzrastima koji nam najavljuju da će naš klub imati ovakve sportiste i ovakve rezultate još dugo dugo godina.“ Miodrag Rakić.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas