petak, 25 maj 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova: Novi ultrazvučni aparat u Domu zdravlja

Stara Pazova: Novi ultrazvučni aparat u Domu zdravlja

Još bolja usluga očekuje pacijente u staropazovačkom Domu zdravlja jer je danas svečano pušten u rad novi ultrazvučni aparat. Ovom događaju su prisustvovali zamenik predsednika Opštine Milan Beara i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, zahvaljujući čijim sredstvima je kupljen ultrazvučni aparat.

Osim službe radiologije, ultrazvučni pregledi su bitni i za rad službe opšte medicine, pedijatrije, ginekologije i službe interne medicine u staropazovačkom Domu zdravlja . Nabavka novog ultrazvučnog aparata podrazumeva preglede pacijenata na aparatima poslednje generacije, na daleko višem nivou, što će kao rezultat imati viši stepen uspešnosti u pružanju usluga pacijentima.

Novi ultarzvučnji aparat čija je vrednost 4,7 miliona dinara u rad su pustili zamenik predsednika Opštine Stara Pazova Milan Beara i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV koja je i finansirala kupovinu aparata. Kako je istakao Kovačević, Uprava za kapitalna ulaganja u saradnji sa Vladom Vojvodine opredelila se da ove godine finansira nabavku opreme i za manje zdravstvene ustanove na teritoriji cele pokrajine.

Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova istakao je da je i nabavka ultrazvučnog aparata za lokalni Dom zdravlja rezultat dobrog timskog rada između lokalne samouprave i pokrajinskih vlasti.

Predstavnici Uprave za kapitalna ulaganja najavili su nove konkurse i istakli da za ovu godinu predviđeno oko milijardu i 400 miliona dinara za nabavku opreme zdravstveni centrima i ustanovama u Vojvodini.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas