subota, 15 decembar 2018
Regionalni radio Srem

SM: AK „Sirmium“ nastavlja sa dobrim rezultatima

SM: AK „Sirmium“ nastavlja sa dobrim rezultatima

Osamnaestogodišnji Mitrovčanin Ognjen Stojanović, član Atletskog kluba „Sirmium“ nastavlja sa osvajanjem medalja na međunarodnoj sceni. Na šampionatu Balkana za juniore u Rumuniji kao član reprezentacije Srbije osvojio je bronzano odličje u štafeti 4×100, što je njegova treća medalja sa prvenstava Balkana za poslednje tri godine. On je oborio i sopstveni rekord, istrčavši na 100 metara,  10, 80 što je  drugo vreme u Srbiji u juniorskoj, ali i u  seniorskoj konkurenciji

 – Osvojio sam medalju na 4×100 sa reprezentacijom, ali zadovoljan sam i svojim plasmanom na 100 metara, istrčao sam lični rekord od 10,80m  iako se sa tom trkom nisam okitio odličjem, zadovoljan sam jer konkurencije nije bila nikad jača – kaže Stojanović.

Za Ognjena Stojanovića,  ali i Ognjena Despića koji je ostavrio zapažene rezultate u bacanju koplja na „Susretu Regiona“ , upriličen je prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

 

– Ovo su rezultati  i deca koja obećavaju, deca koja se odriču svakodnevnog života i prilagođavaju ga  disciplini  i radu. Mi očekujemo, u vremenima koje dolaze da će se ponovo pojaviti kod nas sa još boljim rezultatima. To je upravo i čast Gradu Sremska Mitrovica da može da ugosti pozitivni decu i sportiste – naveo je zamenik načelnika Gradske uprave  za kulturu sport i omladinu, Zoran Miščević.

Već narednog vikenda u  Novom Pazaru,  Ognjena Stojanovića očekuje veliki izazov, prvi put će nastupiti na seniorskoj Balkanijadi i oprobati svoje sprinterice, sa nešto starijim kolegama.

 

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas