utorak, 24 april 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Imenovani direktori i vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća

Inđija: Imenovani direktori i vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća

Na 14. sednici Skupštine Opštine Inđija razrešeni su stari vršioci dužnosti svih pet javnih preduzeća i imenovani direktori u tri javna preduzeća: JP „Ingrin“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Inđija put“. U ostala dva javna preduzeća, JKP „Komunalac“ i JP „Ingas“, imenovani su novi vršioci dužnosti na period do godinu dana.

Za direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ imenovan je Dragoljub Trifunović, diplomirani ekonomista iz Inđije, koji je u prethodnih godinu dana bio vršilac dužnosti direktora u pomenutom javnom preduzeću. Ista situacija je u JP „Inđija put“ i JP „Ingrin“ gde su, takođe, za direktore imenovani dosadašnji vršioci dužnosti Zoran Milićević, diplomirani ekonomista iz Beške i Momčilo Malešević, diplomirani ekonomista iz Beške. Svim direktorima poveren je mandat u trajanju od četiri godine.

Za razliku od tri pomenuta javna preduzeća u kojima su imenovani direktori, u JP „Ingas“ i JKP „Komunalac“, imenovani su novi vršioci dužnosti. Gojko Knežević, diplomirani pravnik tu funkciju će obavljati u JP „Ingas“, dok je Dušan Lemaić novi vršilac dužnosti direktora JKP „Komunalac“ Inđija. Kako je istakao predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, izabrani direktori javnih preduzeća ispunili su sve neophodne uslove i od njih se sada očekuje veća odgovornost.

Na poslednjoj sednici SO Inđija konstatovan je i prestanak mandata dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Inđija, Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ i Ustanove Sportski centar. Dr Jovo Komazec, u naredne četiri godine obavljaće funkciju direktora Doma zdravlja. Maja Bošnjak, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije, tu funkciju obavljaće i narednih godinu dana, dok će Ilija Trbović, dosadašnji v.d direktora Ustanove „Sportski centar“ biti na istoj funkciji, takođe, narednih godinu dana.
Pored imenovanja novih direktora i vršioca dužnosti javnih preduzeća, na 14. sednici SO Inđija, između ostalog, doneta su rešenja nakon razmatranja dugoročnih planova poslovnih strategija i razvoja svih javnih preduzeća za period 2017. do 2027. godine i srednjoročnih planova za period od 2017. do 2021. godine.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas