ponedeljak, 24 septembar 2018
Regionalni radio Srem

Ruma: Odobren projekat „Usvajamo znanje za školu i život“

Članovi tima za pisanje projekta SSŠ “Branko Radičević” Ivana Stanković, Ivana Kapetanović i Daniela Vasić kao koordinator projekta, napisale su projekat pod nazivom “Usvajamo znanje za školu i život ” i podnele predlog projekta Fondaciji Tempus. Ocenom eksternih evaluatora, projekat je odobren za finansiranje. Vrednost projekta za mobilnost šest nastavnika radi stručnog usavršavanja je 9.156 evra.
Fondacija Tempus je osnovana 2002. godine, radi omogućavanja učešća Republike Srbije u Tempus programu, čiji je cilj podrška unapređenju visokog obrazovanja. Od 2014. je nadležna za sprovođenje komponente obrazovanja u okviru velikog programa Erazmus+ za obrazovanje, mlade i sport.

Punu podršku članovi tima su imali i dalje imaju od direktora škole Mirka Zrnića, koji je prepoznao važnost učešća škole u ovakvom program.
Srbija prvi put učestvuje u ovakvoj vrsti projekata koji su od ove godine dostupni i za srednjoškolsko obrazovanje. Od 27 prijava projekata u oblasti stručnog obrazovanja u Srbiji devet je odabrano za finansiranje.

Nastavnici „Brankove“ škole imaće mogućnost da se edukuju u renomiranoj školi, tj. institutu u Portugaliji, na jesen kao i u proleće naredne godine. U procesu dualnog obrazovanja koji je aktuelan i u povoju u Srbiji, nastavnici i vannastavno osoblje škole steći će aktuelna znanja i umeća iz ličnih oblasti edukacije.
Projekat EU u okviru Erasmus+ programa tek je početak saradnje i u narednoj školskoj godini planiraju se dosta obimniji projekti i razmene nastavnika, ali i učenika sa zemljama EU.
Srednja stručna škola “Branko Radičević” do sada je uspostavila interkulturalne razmene sa Rusijom, kao i sa Švajcarskom, gde svake godine najbolji i najaktivniji učenici imaju priliku da osete i dožive drugačiju vrstu obrazovanja van svoje zemlje.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas