utorak, 24 april 2018
Regionalni radio Srem

Stara Pazova: Petlja kod Nove Pazove do jula

Stara Pazova: Petlja kod Nove Pazove do jula

Petlja na auto-putu Beograd–Novi Sad, kod kompanije „Delhaize”, biće gotova do početka jula, na zadovoljstvo žitelja Nove Pazove, Novih i Starih Banovaca koji će, ovom kapitalnom investicijom  dobiti kraći i brži put za uključenje na auto-put E-75.

Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan prilaz žiteljima Nove Pazove na auto-put, ulice Novih i Starih Banovaca, biće rasterećene od saobraćaja teških kamiona koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni u poslednjih nekoliko godina. Koristi će biti i za žitelje Vojke i Krnješevaca, jer je u planu spajanje auto-puta E-75 sa auto-putem E-70 (Beograd-Zagreb) izgradnjom obilaznice oko ova dva naselja, te spajanje sa petljom koja je treća na području staropazovačke opštine.

Kako objašnjava predsednik Radinović, bilo je mnogo posla da bi se došlo do projektno-tehničke dokumentacije, mnogo procedura, sređavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa je Opština uložila veliki trud i sredstva kako bi sve bilo privedeno kraju, jer je rešavano pitanje otkupa ili zamene za petnaestak parcela u privatnom vlasništvu , a bilo je neophodno i izmeštanje kraka međunarodnog gasovoda Novi Sad-Beograd, što je koštalo oko šest miliona dinara. Izgrađena je kružna raskrsnica, saobraćajnice, kako bi mogla biti započeta finalizacija ovog projekta na zadovoljstvo građana cele opštine, kao i vlasnika velikih privrednih objekata kakvi su „Delhaize”, „Lidl”, logistički centar „Ajmaks” i drugi na trasi koju će petlja povezati sa auto-putem.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas