ponedeljak, 24 septembar 2018
Regionalni radio Srem

Pećinci: Obeležen Dan opštine

Pećinci: Obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine Pećinci danas je, u prisustvu predstavnika javnog, kulturnog, privrednog i političkog živote pećinačke opštine i gostiju iz celog Srema, završeno sedmodnevno obeležavanje Dana opštine Pećinci 22. maja, Svetog Nikole letnjeg.

Sednicu je vodio predsednik pećinačkog parlamenta Sava Čojčić, koji je otvarajući sednicu naglasio da je u aktuelnom sazivu Skupštine opštine postignut najviši nivo jedinstva od uvođenja višestranačja u Srbiji.

„Zahvaljujući ostvarenom jedinstvu, međusobnom razumevanju i uvažavanju, danas se ne iscrpljujemo razmiricama i sukobima, već svu svoju energiju usmeravamo u stvaranje pozitivnog ambijenta za razvoj privrede, stvaranje novih radnih mesta za naše građane, razvoj infrastrukture i unapređenje kvaliteta života u lokalnoj zajednici“ – konstatovao je Čojčić.

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički je u svom obraćanju podsetila da je ova opština za 57 godina postojanja prešla dug put od jedne male poljoprivredne sredine sa samo jednim industrijskim pogonom, do opštine u kojoj danas posluju brojne multinacionalne, ali i brojne uspešne domaće kompanije.

„To su svakako rezultati na koje možemo da budemo ponosni, ali taj ponos moramo da podelimo sa onima koji su nas na tom putu podržali, jer ovaj put nismo, niti bismo mogli da pređemo sami. Na tom putu imali smo i podršku Vlade Republike Srbije, i podršku Pokrajinske vlade, ali i podršku privrednika koji su svoje pogone izgradili u našoj opštini i koji su dobar glas o nama prenosili dalje svojim poslovnim partnerima. Međutim, kada govorimo o uspesima ni jednog trenutka ne smemo zaboraviti da je pred nama još mnogo posla koji moramo uraditi, uvek se rukovodeći jednom jedinom osnovnom idejom vodiljom, a to je da opštinu Pećinci za generacije koje dolaze učinimo boljom od one koju smo zatekli“ – rekla je prva žena pećinačke opštine.

Na svečanoj sednici su dodeljene i opštinska priznanja za humanost, društvenu odgovornost i uspešnu saradnju.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas