subota, 23 juni 2018
Regionalni radio Srem

Rok za zamenu vozačkih dozvola do 10. juna

Rok za zamenu  vozačkih dozvola do 10. juna

 

Ministartsvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Sremska Mitrovica podseća građane Srema da do 10. juna 2017. godine vozači mogu zameniti stare papirne vozačke dozvole plastičnim, biometrijskim.
Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, za isteklu vozačku dozvolu do šest meseci, nadležni organ podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu, a predviđena novčana kazna iznosi od 6 do 20 hiljada dinara. Ako je vozačka dozvola istekla više od šest meseci, predviđena je novčana kazna u iznosu od 15 do 30 hiljada dinara.
– Građani mogu podnositi zahteve za zamenu vozačkih dozvola po mestu prebivališta, nadležnim policijskim stanicama. Od dokumenata potrebna je važeća lična karta, stara dozvola i pripadajuće takse, tri uplatnice na iznose od 255,00, 621,00 i 700,00 dinara. Oni građani koji su u predhodnom periodu dobijali dozvole uz ograničenje važenja i dalje treba da od nadležne lekarske komisije donesu lekarsko uverenje na koliko godina im je dozvoljeno izdavanje vozačke dozvole. Svi građani stariji od 55 godina dobiće novu, plastičnu dozvolu sa rokom važenja do 65 godina starosti. Vozači stariji od 65 godina takođe su obavezni da od lekarske komisije dostave lekarsko uverenje, a rok važenja vozačke dozvole u njihovom slučaju je na godinu, tri ili pet – naveo je glavni policijski inspektor Vasilije Jovešković, šef Odseka za upravne poslove PU Sremska Mitrovica.

Takođe iz Policijske uprave Sremska Mitrovica obaveštavaju građane da zbog predstojeće letnje turističke sezone, oni kojima je potrebna nova putna isprava, blagovremeno pribave potrebna dokumenta i predaju ih nadležnoj službi Policijske uprave kako bi isti bili obrađeni na vreme.
Za potrebe izrade novog pasoša cena se nije menjala i iznosi 3.600,00 dinara. Za sve dodatne informacije građanima je na raspolaganju nadležna služba Policijske uprave kao i sajt MUP-a Republike Srbije.
Radno vreme šaltera za izdavanje vozačkih dozvola, ličnih karti i pasoša za sedište Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici je radnim danom od 07,30 – 15,00 časova subotom od 08,00 – 13,00 časova.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas