sreda, 16 januar 2019
Regionalni radio Srem

Inđija: Sa poslednjeg sastanka Sistema 48

Inđija: Sa poslednjeg sastanka Sistema 48

Na poslednjem sastanku Sistema 48 u Inđiji bilo je reči o obnovi upisa u PU „Boško Buha“. 220 mesta dostupno je za nove mališane, a do kraja meseca traje upis novih polaznika. S druge strane, iz izveštaja JP „Inđija put“ moglo se čuti da je u toku izrada tehničke dokumentacije za nekoliko infrsatrukturnih projekata čiji se početak realizacije očekuje u toku ove godine

24. aprila u PU „Boško Buha“ u Inđiji završena je obnova upisa. Nakon tog procesa, kako ističe Jelena Kresoja, v.d direktora došli su do podatka da je roditeljima na raspolaganju ukupno 220 slobodnih mesta koja že biti popunjena do kraja maja, kada se završava upisni rok. Upis se vrši svakog radnog dana i odnosi se na decu starsoti od jedne do 5,5 godina.

Na poslednjem sastanku Sistema 48 u Inđiji pored predškolske ustanove dvonedeljni izveštaj predsedniku Opštine podnelo je i JP „Inđija put“. Prema rečima nadležnih, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za nekoliko infrsatrukturnih projekata, a jedan od njih se odnosi na izgradnju pešačko-biciklističke staze od Inđije do Autleta, kaže Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Prema Gakovim rečima, pored pomenutog projekta u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju dela puta Novi Slankamen-Surduk. Takođe, radi se i na projektno-tehničkoj dokumentaciji za izgradnju puta Novi Karlovci- Krčedin.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas