subota, 26 maj 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Obnova mehanizacije u JKP „Komunalac“

Inđija: Obnova mehanizacije u JKP „Komunalac“

Čelni ljudi Opštine Inđija više puta su ukazivali na loše stanje zatečeno u JKP „Komunalac“ u pogledu mehanizacije koja je u upotrebi i po 24 sata dnevno. Zimska služba funkcionisala je skoro besprekorno u prethodnim mesecima, iako su se dešavali česti kvarovi zbog dotrajalosti. Sada predstavnici lokalne samouprave ističu da je neophodno izvršiti nabavku nove mehanizacije, ali s obzirom na finansijsku situaciju, očekuju donacije ili će ući u nabavku polovnih vozila novijeg datuma.

Kamioni u inđijskom “Komunalcu” stari su i po 30,40 godina i zadatak lokalne samouprave, kako ističe predsednik opštine Vladimir Gak je da u narednom periodu pronađu način na koji će izvršiti obnovu mehanizacije.

JKP „Komunalac“ u prethodnih šest meseci dobio je donaciju od beogradske „Čistoće“ u vidu jednog kamiona smećara. Kako kaže predsednik Opštine Inđija pokušaće da dođu do nekih, novih donacija.

-Pokušaćemo preko donacija da dođemo do nove mehanizacije, ali je sramotno da na takav način jedna opština, koja je poznata u javnosti kao najbolja i najuspešnija, čeka da neko donira ono što bi sami trebali da nabavimo. Nažalost, takva je zatečena situacija i trenutno tu ništa ne možemo da promenimo- kaže Gak.

Gak je naveo da će se lokalna samouprava u saradnji sa nadležnima u “Komunalcu” potruditi da zanovi mehanizaciju u narednom periodu, kako bi pomenuto preduzeće još bolje funkcionisalo kada su terenski poslovi u pitanju.

 

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas