subota, 23 juni 2018
Regionalni radio Srem

Inđija: Pojačana kontrola gasnih instalacija

Inđija: Pojačana kontrola gasnih instalacija

Na poslednjem sastanku Sistema 48 u Inđiji našao se dvonedeljni izveštaj javnog preduzeća „Ingas“. Moglo se čuti, između ostalog, da su radnici tog javnog preduzeća pojačali kontrolu unutrašnjih gasnih instalacija. Takoše, očekuje se i saglasnost Agencije za energetiku koje se tiče poskupljenja gasa na teritoriji opštine Inđija počev od 01. juna.

Javno preduzeće „Ingas“ Inđija izvršilo je 247 provera unutrašnjih gasnih instalacija i taj poosao biće intenziviran u narednom periodu, ističe Dušan Lemaić, vd direktora inđijskog Ingasa ujedno apeulujući na sve korisnike da sarađuju sa njihovim radnicima.

Lemaić ističe da su u prethodnom izveštajnom periodu uputili 450 opomena korisnicima čija su dugovanja preko 20 hiljada dinara iz razloga kako bi se poboljšala naplata u narednom periodu, a i izbegle neprijatnosti utuženja ili isključenja sa gasne mreže. Lemaić takođe navodi da su uputili zahtev resornom Ministarstvcu i Agenciji za energetiku kako bi dobili dozvolu da od 01. 06 povećaju cenu gasa za 14, 5 odsto.

Kako kaže Lemaić, ukoliko dobiju saglasnost od Agencije za energetiku nova cena gasa iznosiće 38,89 dinara za metar kubni. O poskupljenju obavešteni su svi korisnici gasa na teritoriji opštine Inđija putem poslednjih martovskih računa.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas