subota, 17 novembar 2018
Regionalni radio Srem

Ubedljiva pobeda Vučića u Sremu

Ubedljiva pobeda Vučića u Sremu

Da je Aleksandar Vučić novi predsednik Srbije odlučila je i većina glasača u Sremu. Predsednički kandidat SNS osvojio je od 55 pa do čak skoro 70 odsto glasova po sremskim biralištima. Jučerašnji izborni proces protekao je bez uočenih nepravilnosti i incidenata, a povodom pobede Aleksandra Vučiča na predsedničkim izborima oglasili su se i predstavnici lokalnih samouprava u Sremu.

Poverenik GO SNS u Sremskoj Mitrovici Branislav Nedimović istakao je da je pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima bila i više nego očigledna.

„Ako pogledate parlamentarne izbore, koji su održani pre samo godinu dana, podrška Aleksandru Vučiću  skočila je za oko 8 odsto u Sremskoj Mitrovici. To samo govori, da je sve dobro prihvaćeno što je Vučić radio kao premijer. Nadam se da će biti dobar predsednik Srbije, koliko je bio dobar premijer“, rekao je Nedimović.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica sa 54 biračka mesta, prema preliminarnim rezultatima u Gradu na Savi glasalo je 40 436 biraca sto je  57, 61 posto od ukupno 70.199 gradjana upisanih u biracki spisak. Najviše glasova osvojio je Aleksandar Vučić-  24.288 što je 60,05 %. Pomenutim podacima nisu obuhvaćena tri biračka mesta, 39, 41 i 57,  zbog uloženih prigovora na rad, kao i biračko mesto u Kazneno – popravnom zavodu Sremska Mitrovica, odakle se glasovi prosleđuju direktno Republičkoj izbornoj komisiji.

Da je Ruma naprednjački opredeljenja, potvrdjeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je Slađan Mančić, predsednik izbornog staba SNS, rekao da je Aleksandar Vučić dobio 60,14 odsto glasova. Drugi je Saša Janković sa 11, 66 a treći je Luka Maksimović  sa 9,46 odsto glasova. Vredan podatak je i da je u odnosu na prethodne parlamentarne izbore , na ovim,  SNS dobio 1279 glasova više.

„Narod ipak podržava politiku SNS i Aleksandra Vučića, jer ona garantuje stabilnost i prosperitet, kao i otvaranje novih radnih mesta. Imamo primere po celoj Srbiji, a i Ruma je jedan od primera kako SNS , na čelu sa Vučićem, radi u interesu svih građana.“, rekao je Mančić.

Prema preliminarnim rezultatima, na osnovu obrađenih 100% podataka, u opštini Pećinci ubedljivo najveću podršku građana dobio je Aleksandar Vučić koji je osvojio 68,84 odsto podrške izašlih birača (7515 glasova).

Na teritoriji opštine Stara Pazova izbori su prošli bez incidenata i zabeleženih nepravilnosti. Prema preliminarnim rezultatima opštinskog Koordinacionog radnog tela, najveću podršku građana opštine Stara Pazova dobio je kandidat Aleksandar Vučić sa osvojenih 58,74 odsto glasova, drugi je Saša Janković sa 12,70 %, Luka Maksimović 9,51%, Vojislav Šešelj 6,36 %, Vuk Jeremić 4,53 %, Boško Obradović 2,04 %, Nenad Čanak 1,59 %, Saša Radulović 1,38 %, Aleksandar Popović 0,72 %, Milan Stamatović 0,51 % i Miroslav Parović sa 0,37 %.

Đorđe Radinović, predsednik OO SNS istakao je da je i više nego zadovoljan rezultatom koji je u toj opštini ostvario njihov predsednički kandidat, Aleksandar Vučić. On je rekao da oni koji se bave politikom znaju koliko je dobar rezultat koji je ostvario doskorašnji premijer i zahvalio se koalicionim parntnerima na podršci i pomoći.

Aleksandar Vučić osvojio je 64,21 %  od ukupno izašlih 24 914 birača na teritoriji opštine Inđija koji su iskoristili pravo glasa.

„Naš kandidat, Aleksandar Vučić na teritoriji opštine Inđija  ostvario je ubedljivu pobedu. Sa 27 obrađenih biračkih mesta imamo osvojenih 11 659  glasova ili u procentima 66,04 %. Naša želja je bila da izađe 17 hiljada glasača, ali nismo uspeli tu cifru da dostignemo. Mislim da se uvek treba takmičiti sam sa sobom kada nema protivnika, jer tako postajemo bolji.“, istakao je Vladimir Gak, predsednik OO SNS Inđija.

Tako je glasao Srem. Na sednici RIK-a, koja je održana jutros, objavljeni su i preliminarni rezultati na obrađenih 92 odsto biračkih mesta u Srbiji na osnovu kojih je predsednički kandidat Aleksandar Vučić osvojio 55,1 odsto glasova, Saša Janković 16,27 %, Luka Maksimović 9,4 % , Vuk Jeremić 5,64 % , dok su ostali predsednički kandidati osvojili ispod 5 odsto glasova.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas