sreda, 20 juni 2018
Regionalni radio Srem

Ministar Udovičić posetio Sremsku Mitrovicu – Radovi na izgradnji bazena po planiranoj dinamici

Ministar Udovičić posetio Sremsku Mitrovicu – Radovi na izgradnji bazena po planiranoj dinamici

Završetak izgradnje Gradskog  bazena  u Sremskoj Mitrovici planiran je za septembar ove godine, a to je  prilika da se nakon završetka kupališne sezone na reci Savi  nastavi sa sportsko rekreativnim  uživanjem na vodi. Radove na izgradnji ovog velelepnog objekta obišao je ministar omladine i  sporta Vanja Udovičić

  – Nema mnogo lokalnih samouprava koje mogu da se pohvale da svojim sredstvima podržavaju, prvenstveno školski sport, al ii rekreativni takođe. Ovde svojim snagama žele da izgrade jedan ovakav sportski objekat. To je za svaku pohvalu”, naglasio je ministar i dodao da je Ministarstvo učestvovalo u zajedničkoj nabavci savremene tehnike neophodne za rad bazena, ali da je to manji iznos sredstava – istakao je ministar Udovičić

Na izgradnju bazena do sada je utroseno oko 100, a celukpna vrednost radova  je oko 200 miliona dinara. Radove finansira  Grad Sremska Mitrovica iz sopstvenih sredstava uz minimalnu pomoć Ministarstva.

 – Nalazimo se već uveliko u drugoj fazi radova i polako dolazimo do toga da ćemo za mesec – dva dana praktično završiti sve radove na bazenu, što bi dalje značilo da ćemo bazen pustiti u rad u septembru mesecu nakon dobijanja svih potrebnih dozvola. U septembru počinje i nova školska godina, tako da je to još jedna dobra okolnost obzirom da nam je želja da upravo školska deca budu prvi korisnici bazena koji i jeste namenjen pre svega za školsko – rekreativni sport. Bazen značajan ne samo zbog sporta nego i zbog bogatije turističke ponude grada. Pored toga, Mitrovica će jednim ovakvim objektom imati šta da ponudi.“, rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader.

 

Bazen se nalazi na lokaciji uz objekat Poslovno-sportskog centra “Pinki” koji će, po završetku radova i upravljati istim a takođe i svim pomoćnim objektima i sadržajem. U samom objektu, koj će biti neto površine 2.150 m2, pored velikog plivačkog bazena nalaziće se i rekreacioni bazen 7×18 metara i dubine 0.9 metara sa dodatkom “relaks” bazena sa vodenim atrakcijama. Pored bazena koji će se nalaziti na prvom spratu, u prizemlju objekta nalaziće se SPA centar i teretana.

Ministar Udovičić  posetu je završio obilaskom Kancelarije za mlade koja važi za jednu od najuspešnijih i najkreativnijih u zemlji.

Sviđa vam se članak? Podelite ga!

O autoru

Kontaktirajte nas